Rólunk

Kobex-Pannónia Kft., a kotrógépek specialistája

A japán KOBELCO 2016. októberében tért vissza újra Európába, a lánctalpas kotrógépek piacára fókuszálva. Több mint 90 éve a KOBELCO prioritása a japán minőség megőrzése, miközben nagy hangsúlyt fektetnek a kedvező üzemanyag-fogyasztásra, valamint az alacsony károsanyag-kibocsátásra.

Tapasztalatunk és a szakmai hátterünk miatt 2016-ban a KOBEX-Pannónia Kft. kapta meg a KOBELCO márka kizárólagos képviseletét, ami a magyarországi felségterület mellett Szlovákiára (Kobex-Slovakia s.r.o.) és Csehországra is kiterjed. A KOBEX-Pannónia Kft. a kotrógépek specialistája, hazai telephelyünk a sóskúti Ipari Parkban található.

KOBELCO Construction Machinery

Közel 100 éves örökség

A Kobelco közel 100 éves örökségre tekint vissza. Anyavállalata, a Kobe Steel Ltd. 1930-ban gyártotta Japán első építőgépét. Az 50K típusú elektromos bányakotró kikövezte az utat az összes Kobelco építőgép számára, és évtizedekre lefektette az úttörő technológiai fejlesztés alapjait.

A japán gyártó az 1 és 137 tonna közötti lánctalpas kotrógépek gyártása és kereskedelme iránt kötelezte el magát. A Kobelco sikere nagyrészt annak köszönhető, hogy a japán gyártó egyedülálló hírnevet szerzett tartós, hosszú élettartamú, alacsony karbantartási igényű gépekből, amelyek ellenállnak a legnehezebb munkaterület körülményeinek is. Élen jár a hibrid technológiában, továbbá 1999-től kezdve piacvezető a bontógépek és az „SR” technológiás kotrógépek piacán egyaránt.

A mai Kobelco kotrógépeket a Kobelco legkorszerűbb gyárában, a japán Hiroshimában állítják elő.

KOBELCO Technológia

Alacsony károsanyag-kibocsátás, kedvező üzemanyag fogyasztás

A fejlett technológia magában foglalja a beépített hang- és porcsökkentő hűtőrendszert (iNDr), valamint az erőért és nagy teljesítményért felelős fejlett KAWASAKI hidraulikát. Az összes 11. generációs új gép alacsony károsanyag-kibocsátásának, kedvező üzemanyag fogyasztásának és megnövelt teljesítményének köszönhetően vezető a kategóriájában, és összegzi a Kobelco több mint kilenc évtizedes tapasztalatát, szakértelmét.

KOMEXS

Kotrók távoli felügyelete

A Kobelco Monitoring Excavation System (KOMEXS) egy webalapú program, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy távolról felügyeljék 8 tonna feletti Kobelco kotróikat. A KOMEXS hozzáférést biztosít a fontos gépadatokhoz, amelyek segítségével hatékonyabban tudják üzemeltetni KOBELCO gépeiket, növelhetik a gépek termelékenységét és csökkenthetik költségeiket. A rendszer nagyban megkönnyíti még az üzemeltető és a szakszerviz kapcsolattartását, így a karbantartások ütemezését is.

KOBELCO Speciális gépek egyedi felhasználási területekre

Hulladékgazdálkodás, autóbontás vagy akár erdészeti feladatok

A KOBELCO repertoárjában számos olyan speciális gép van, amely megfelelően alkalmazkodik a különböző munkaterületek sajátságaihoz. Legyen szó hulladékgazdálkodásról, autóbontásról vagy akár erdészeti feladatokról! Erdészeti tevékenységhez az SK140SRL, SK140SRLC, valamint az ED160BR-7 típusainkat ajánljuk, mivel a farsöprés nélküli kialakításuknak köszönhetően szűk helyen is tudnak forogni, dolgozni és tolólapos kialakításuknak köszönhetően a kotrás mellett dózer -funkciót is kapunk.

Az SK140SRD-7, illetve az SK210D-11 Multi Dismantling gépeink lefogó karokkal és csipegető ollóval vannak felszerelve, így gyorsan és könnyedén szelektálnak hulladékot vagy szednek szét értékes alapanyagokra egy roncsautót, ezzel is elősegítve a hatékonyságot és az újrahasznosítást.

KOBELCO bontógépek

A Kobelco piacvezető gépsorozata

A KOBELCO piacvezető Demolation gépsorozata, az SK350DLC-11, az SK400DLC-11, az SK550 DLC-11 és a világ legnagyobb bontógépe, a KOBELCO SK13000 DLC pedig a precíz épületbontásban lehet segítségére! Különböző gém -és kanálszár variációkkal, gyorscserélő rendszerekkel és köztes gémtoldatokkal akár a KOBELCO SK400 DLC is elérheti a 27-30 méteres bontási magasságot, de ha ez is kevés, még mindig ott van a KOBELCO SK1300 DLC!